Nå kan du jakte på brannvernstolper i Drammen!

Fra fredag 17. september og ut oktober kan hele familien dra på jakt etter noen helt spesielle stolper. Drammen er nemlig et av 19 steder i landet hvor det er satt opp Stolpejakt-stolper med branntema.

Stolpejakt er allerede en populær fritidsaktivitet, med engasjerte deltakere fra hele landet. Konseptet går ut på å lete etter stolper som plasseres ut i terrenget, og få poeng når du registrerer stolpen du har funnet. Det som er spesielt med de ti stolpene som er plassert ut i Drammen nå, er at du får opp et brannvernbudskap på hver stolpe du registrerer i Stolpejakt-appen. I tillegg blir de som deltar med i trekningen av fine premier.

– Frisk luft, en hyggelig aktivitet, og at man attpåtil lærer hvordan man kan gjøre boligen sin tryggere er en god kombo, synes Kristin Grydeland, informasjonskonsulent i Drammensregionens brannvesen.

De ti brannvernstolpene er plassert ut rundt elvepromenaden, på begge sider av elva. Tanken er at det skal være lav terskel, slik at alle kan være med. Det er det lokale orienteringslaget til IF Sturla som har satt ut stolpene, på forespørsel fra Norsk Brannvernforening, DSB og forsikringsselskapet If.

Alternativ til åpen brannstasjon

Av smittevernhensyn blir det ingen åpen dag på brannstasjonene i Drammensregionen i år, og jakten på brannvernstolper er derfor planlagt som et alternativ til den årlige brannvernuka.

– Det er synd at det ikke blir noen åpen dag i år, for det er et arrangement som både de ansatte og innbyggerne setter pris på. Når situasjonen først er som den er så håper vi at folk vil synes at brannvernstolpejakt er et morsomt alternativ. En fordel er jo at man kan gjøre det når som helst mellom 17. september og 31. oktober, mens et besøk på brannstasjonen kun er mulig i noen timer, sier Grydeland.

Selv om stolpejakten først og fremst er ment som en hyggelig aktivitet, håper hun at de som deltar også vil ta til seg brannvernbudskapene på stolpene.

– Mange har for eksempel brannøvelse på skole eller jobb, men det er jo hjemme du oppholder deg mest. Ved å ha brannøvelse med familien hjemme øker du sjansen for at alle vet hva de skal gjøre ved brann, selv når røykvarsleren går midt på natta og man er helt i ørska, forteller hun.