Totalt bålforbud!

Oppdatert 7. juni 2018: Skogbrannfaren er meget høy og vi har derfor besluttet å legge ned forbud mot all type bålbrenning i skog og mark. Et totalforbud betyr at du ikke har lov til å grille eller tenne bål verken i skog, mark eller på stranda. Du kan heller ikke bruke bålplassene i marka når det er totalforbud. Grilling i egen hage er tillatt, så lenge du passer godt på. Bråtebrenning er ikke lov når det er totalt forbud.
Vi ber publikum respektere det totale bålforbudet.
Du kan følge skogbrannfaren på yr.no

Les pressemelding fra Drammensregionens brannvesen om totalforbudet.

Pressemelding fra Drammensregionens brannvesen IKS 7. juni 2018

Drammensregionens brannvesen IKS opprettholder totalforbudet, men tillater grilling i egen hage

Drammensregionens brannvesen IKS har i dag bestemt å opprettholde det totale bål- og grillforbudet i skog og mark. Grilling i private hager er tillatt.

Et totalforbud betyr at du ikke har lov til å grille eller tenne bål verken i skog, mark eller på stranda. Du kan heller ikke bruke bålplassene i marka når det er totalforbud. Bråtebrenning er heller ikke lov når det er totalforbud.

Grilling i egen hage er tillatt, så lenge du passer godt på. - Vi oppfordrer til ekstra varsomhet og tilstedeværelse dersom du griller hjemme, sier seksjonsleder i beredskap, Per Døviken.

Gassgrill er å foretrekke
Bruk av kullgrill krever høy aktsomhet av den som griller og vi anbefaler derfor ikke kullgrill i private hager nå. Kull kan kaste gnist som kan antenne omkringliggende skog eller gjenstander. Dessuten er kull varmt lenge etter at man er ferdig med å grille. Vi oppfordrer derfor folk som bruker grill til å passe ekstra på eller benytte gassgrill.

Vis aktsomhet
Det er den som griller som er ansvarlig dersom det begynner å brenne. - Er du i tvil om det du gjør er riktig, så lar du være, oppfordrer Døviken.

Drammensregionens brannvesen har gått ut med informasjon til alle skoler og barnehager i våre åtte kommuner og henstilt om å ikke grille på sommeravslutninger. Nettopp fordi mange arrangerer avslutninger på strender eller i skogen.
- Å tenne store griller i skolegården kan gi feil signal til mange om at det er greit å grille hvor som helst. Det er det altså ikke, sier Døviken.

Brannvesenet vurderer skogbrannfaren kontinuerlig.

Vi håper folk respekterer bål- og grillforbudet i skog og mark og ønsker en trygg sommer videre.

For mer informasjon eller intervju, ta kontakt med
Per Døviken, seksjonsleder beredskap, m: 936 28 280/913 48 861

eller
Tina Brock, informasjonskonsulent, m: 402 18 723