Hva gjør du hvis du oppdager brann?

Redde, varsle, slokke er en enkel huskeregel hvis det brenner. Du må selv avgjøre rekkefølgen på punktene utifra situasjonen.

Redde

Hvis du oppdager brann, sørg for å varsle de andre i boligen. Aktiver nærmeste brannalarm om du er i en større bygning. Hjelp hverandre slik at alle kommer i sikkerhet. Møt opp på et avtalt møtested slik at dere raskt får oversikt over at alle er ute.

Varsle

Varsle brannvesenet på nødnummer 110. Oppgi nøyaktig adresse, og følg instruksene fra brannvesenet. Ikke legg på før du får beskjed om at det er greit, brannvesenet er på vei mens du er i telefonen.

Slokke

Dersom brannen ikke er større enn at det er mulig å slokke den, forsøk å slokke med husbrannslange eller slokkeapparat. Hvis brannen sprer seg raskt, overlat jobben til brannvesenet. Husk at røyken er svært giftig!

Ta imot og orienter brannvesenet om situasjonen når de kommer. Gi straks beskjed dersom noen mennesker ikke har klart å komme seg ut av huset. Gå ikke selv inn i huset for å redde eventuelle kjæledyr og personlige eiendeler. Overlat dette til brannvesenet.